Передплата 2024 «Добрий господар»

Після медичної обсервації у Трускавці українські миротворці полетіли за кордон

7 червня з Трускавця на здійснення миротворчої місії в одну з зарубіжних країн відбув військовий контингент у складі 40 осіб.

Військові пройшли двотижневу медичну обсервацію в Центрі медичної реабілітації та санаторного лікування «Трускавецький». Це вже четвертий миротворчий контингент, який проходить спостереження у трускавецькому військовому санаторії з початку карантину. Водночас це перший випадок, коли обсервація здійснювалася до вибуття в іноземну країну, а не після повернення з неї.

За словами начальника ЦМРСЛ «Трускавецький» полковника Василя Вовчанського, військовим двічі проводили ПЛР-тести — на початку та в кінці обсервації. Виявляється, Центр має право та видає медичні сертифікати, які дозволяють перетинати державний кордон України та не проходити обсервацію там, де доводиться виконувати миротворчі місії.

У час, коли українські курорти зупинилися, а карантин в Україні триває, прийом на обсервацію — один зі способів заробити, забезпечити людей роботою.

«Трускавецький» завжди мав гарну славу у місті-курорті. Матеріально-технічна база закладу — одна з найкращих. З усіх — усюд їдуть сюди на обстеження.

Вишколений персонал добре знає, що й як слід робити, щоб ніколи не бракувало відпочивальників. Недавно санаторій придбав імуноферментний аналізатор (ІФА), за допомогою якого проводяться ІФА-тестування як для гостей та персоналу оздоровниці, так і для відпочивальників з інших санаторіїв та місцевого населення.

Нелегка справа -медичний догляд за тими, хто перебуває на обсервації, — вимагає додаткових заходів безпеки, проте колектив оздоровниці адаптувався до роботи в нових умовах і чітко виконує завдання, які перед ним ставить Міністерство оборони України, чиїм структурним підрозділом є санаторій.

Схожі новини