Передплата 2024 ВЗ

Марія Давимука: «У кардіоцентрі хворі 77 медиків!»

З 2 до 22 червня Львівський обласний кардіоцентр – на карантині через спалах COVID-19.

Першим захворів у кардіоцентрі завідувач інфарктного відділення, але чи саме він був тим нульовим, тобто першим хворим на ковід, — під питанням, бо у багатьох пацієнтів з серцевою патологією, з гострими інфарктами, розвиваються важкі пневмонії. Про це розповіла виконуювачка обов’язки директора Львівського обласного кардіоцентру Марія Давимука.

У кардіоцентрі змушені були запровадити карантин, бо на лікарняний пішло аж 77 медичних працівників (із загальної кількості 318 осіб). У десяти медиків підтверджений ПЛР-діагноз, решта чекають на результати і перебувають на самоізоляції. Серед хворих — одна молодша медична сестра, троє медичних сестер, решта — лікарі: кардіологи та анестезіологи. У важкому стані медиків немає. Дехто перебуває у стаціонарах у стані середньої важкості.

До 9 червня з кардіоцентру планують виписати усіх хворих. Когось виписують додому, когось переводять в інші лікарні, але це досить проблематично, оскільки лікарні Львова переповнені. Зараз вирішують питання з 80-річним хворим кардіоцентру, який перебуває у реанімації, у комі, з ознаками застійної пневмонії, але не ковідного походження, а внаслідок серцевої патології. За словами пані Марії, цьому хворому провели експрес-тест, який не показав ковіду. ПЛР-обстеження йому не проводили.

До 22 червня кардіоцентр дезінфікуватимуть і проведуть усі необхідні протиепідемічні заходи. До співпраці запросять епідеміологів. Поблизу кардіоцентру працює консультативна поліклініка, яка не йде на карантин. Амбулаторний прийом відбуватиметься. Поліклініка відмежована й ізольована від стаціонару, тому там прийом хворих проводитимуть, як завжди.

Схожі новини