Передплата 2024 «Добрий господар»

Сайт Міненерго видалив проєкт постанови про підвищення норм споживання газу

  • 02.06.2020, 18:15
  • 812

Проєкт постанови Кабінету міністрів про підвищення норм споживання газу було опубліковано на сайті Міністерства енергетики та захисту довкілля 29 травня, але за два дні після цього документ з сайту зник

Про це повідомляє Еспресо.

У відповіді на запит журналістів, в Міненерго пояснили видалення проєкту постанови дорученням в.о. міністра Ольги Буславець глибше опрацювати питання Експертною радою для ухвалення більш виваженого рішення. Планують дослідити статистичні дані газорозподільних компаній та точно визначити показники для кожного типу споживачів.

Проєкт постанови, який раніше був на сайті, передбачав збільшення норм споживання газу з 3,28 куб.м. до 5,2 куб.м. на людину на місяць за наявності газової плити і централізованої подачі гарячої води, а протягом опалювального сезону — до 7,6 куб.м.

Уряду запропонували збільшити норми споживання для власників тільки газової плити з 5,39 куб. м. до 7,1 куб.м. у неопалювальний період і до 12 куб. м. в опалювальний період.

Для власників газової плити та водонагрівача норму споживання мали намір підвищити з 10,49 куб.м. до 16,3 куб. м. у теплу пору року і до 27 куб. м. — у холодну.

Читайте також: В Україні подорожчає електроенергія для населення

Необхідність таких змін пояснили тим, що не у всіх споживачів газу є лічильники. Тому протягом року люди безоплатно використовують близько 383 млн.куб.м газу на суму 2,681 млрд грн.

Нагадаємо, координаторка енергопрограм громадянської мережі «Опора» Тетяна Бойко пояснила, що ці зміни підштовхнуть людей, які використовують газ тільки для приготування їжі, встановити лічильники за власний рахунок. Це несправедливо, адже всім іншим категоріям населення лічильники на газ встановили за рахунок облгазу.

Схожі новини