Передплата 2024 «Добра кухня»

"Україна перетворюється із суб’єкта в об’єкт": Гончаренко різко прокоментував кулуарні переговори у Берліні

  • 14.05.2020, 17:38
  • 1 015

Пасивна міжнародна політика Зеленського призводить до того, що Україна перетворюється із суб’єкта в об’єкт на світовій арені

Про це пише на своїй сторінці у мережі Facebook народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко, коментуючи переговори у Німеччині по Донбасу, в яких взяв участь заступник керівника адміністрації Путіна Дмитро Козак.

«Вчора замглави адміністрації президента РФ Дмитро Козак провів переговори в Берліні з помічником канцлера Німеччини Ангели Меркель щодо ситуації на Донбасі. Так, все правильно, сепаратні переговори про ситуацію в Україні без України. Цікавості цій зустрічі додає той факт, що Дмитро Козак перебуває під санкціями і в’їзд до ЄС йому заборонений. Як бачимо, з кожного правила є виняток. Офіційно Німеччина не прокоментувала ані перебігу, ані результатів переговорів», — наголошує Гончаренко.

«Наш глава МЗС Кулеба заявив, що влада знала, що ці переговори мають відбутися. Начебто тут не йдеться про переговори за спиною і наші партнери ніяких ігор не ведуть. Тоді виникає логічне запитання: якщо знали про цей візит Козака до Берліна, як можна було це допустити? Чому не протестували наші дипломати? Будь-яку спробу проведення переговорів про вирішення ситуації в Україні без участі України потрібно присікати відразу. Інакше переведення статусу з суб’єкта в об’єкт неминуче», — застерігає Гончаренко.

Читайте також: «Дівчина президента»: Гончаренко в Раді потролив Венедіктову

«Росіяни — майстри підкилимних ігор. Це їхнє поле. Тому Козак і шукає можливостей подібних зустрічей з Німеччиною і Францією наодинці. Якщо не реагувати на подібні спроби, то „пошук конструктивної позиції“ по Україні перетворить Нормандський формат в Мюнхенську змову. Ще кілька таких кулуарних переговорів і нашої участі там взагалі не буде потрібно», — наголошує Олексій Гончаренко.

«Здавалося б, такі очевидні речі, але доводиться їх повторювати знову і знову. Дипломатія від Зеленського ― це якась ліквідаційна комісія українського суверенітету», — резюмує народний депутат.

Схожі новини