Передплата 2024 «Добрий господар»

"Зупиніть це, поки не пізно!": Кравчук застеріг Зеленського від розвалу України

  • 05.05.2020, 16:28
  • 11.2K

Перший президент України Леонід Кравчук звернувся до нинішнього глави держави Володимира Зеленського та закликав зберегти цілісність країни в кризовий період.

Також свій посил він адресував Верховній Раді та Кабміну, зазначивши, що в такий непростий час, як зараз, вкрай важливо не дати вийти ситуації з-під контролю. Текст послання Кравчука опублікував сайт «Гордон».

«Шановний президенте, Володимире Зеленський! Шановні Верховна Радо і уряде України! Дозволю собі, покладаючись на свій чималий досвід, нагадати вам, що розвал держави починається з ухвалення рішень, які не відповідають національним інтересам, і невміння або нездатність досягти виконання необхідних для життя країни рішень і даних владою обіцянок», — зазначив перший лідер незалежної України.

«Сьогодні ми стоїмо на межі, за якою анархія і вседозволеність. Зупиніть це, поки не пізно! Кожен чиновник повинен нести відповідальність (підкреслюю, юридичну) за свавілля», — додав він.

Читайте також: Так грубо влада не принижувала гідність українців від 2013 року

Кравчук також наголосив, що держава не може залишати без реагування загрозливі дії кого-небудь, особливо коли йдеться про можливу загибель людей. Він висловив переконання в тому, що моральна порожнеча і дикість повинні суворо каратися, інакше Україна не зможе вибратися з прірви.

«Сьогодні питання стоїть так: кожен громадянин України своїми діями або допомагає державі і собі, або заважає, піддаючи при цьому загрозі й власне життя. Вибору тут не існує. Об'єктивний біль сильніше наших бажань. Не хочеться вірити, що частина людей, навіть під час вибору між життям і смертю, розуміє демократію як вседозволеність, як небажання думати і діяти в рамках гуманних і духовних цінностей», — поділився своєю думкою з владою України перший президент.

Схожі новини