Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Економічна ситуація критична: Порошенко вимагає негайно ухвалити банківський закон

  • 24.04.2020, 16:13
  • 789

Верховна Рада має негайно проголосувати у другому читанні та в цілому банківський закон, необхідний для отримання програми фінансування від МВФ, бо ситуація в економіці загрозлива

Про це заявив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Він нагадав, що остаточне ухвалення цього критично важливого закону блокується провладною монобільшістю.

«Ми вимагали і вимагаємо негайно поставити банківський закон в порядок денний сесії. Сьогодні у Верховній Раді цього закону немає. Сьогодні — бо всі, хто давали поправки для того, щоб уповільнити ухвалення закону, відносяться до фракції „Слуга народу“, — владі треба визначитись: вона з Україною чи вона з Коломойським», — наголосив Порошенко.

Читайте також: Коломойський готує завершальний етап пограбування народу

«Якщо ми сьогодні проголосуємо за закон, то сьогодні ж отримаємо транш МВФ. Наші спільні зусилля призвели до того, що Європейська Комісія і Європейський Парламент ухвалили рішення про збільшення макрофінансовоі допомоги до 1,2 млрд євро. 600 мільйонів, які мають надійти без будь-яких попередніх умов, включити до складу державного бюджету і вже з завтрашнього дня починати працювати», — закликає п’ятий Президент.

«Чого ми тягнемо? Ми будемо вимагати, щоб жодних інших питань у порядку денному не було, крім трьох питань — оборона, лікарі і соціальна підтримка людей і підтримка економіки», — зазначив лідер «Європейської Солідарності».

Схожі новини