Передплата 2024 ВЗ

На Київщині селяни підпалили подвір’я санітарки, у якої підозрюють коронавірус

  • 18.04.2020, 17:12
  • 2 767

Люди починають погрожувати медикам, які контактують із хворими на коронавірус

Односельчани погрожують медикам з селища Чорногородка Макарівського району Київської області, які працюють у столиці. Біля будинку однієї із санітарок кинули коктейль Молотова, інформує Главком.

Деякі співробітники клінічної лікарні № 5 контактували з інфікованими коронавірусом пацієнтами. У 9 з них згодом підтвердили інфекцію. У 3 санітарок з Макарівського району тест показав негативний результат, тому вони продовжують працювати й допомагати людям, що не подобається місцевим мешканцям, повідомляє «Страна.ua»

Спочатку голова села заборонив їм виходити з дому та погрожував штрафом у 17 тис. грн. Згодом на подвір’я санітарки Олени Мищенко кинули коктейль. Жінка загасила полум’я самотужки та намагалася викликати поліцію, але та відмовилась приїжджати.

Читайте також: Британський міністр закликає співвітчизників купувати газети і підтримати журналістів у час карантину

«Голова сільради розворушив це все: нібито я на самоізоляції. Але я не контактувала з хворими, я не хвора. Я звичайна санітарка, — каже жінка. — Сьогодні мені кинули солярку у вікно, не пустили в магазин, мені довелося їхати в інше село. Мені потрібно купити хліб. Що мені робити? Це якийсь дурдом. Мені погрожують спалити хату. Сусіди кажуть, щоб я не підходила, тому що я хвора коронавірусом. Я приїхала до голови сільради, а він мені сказав, щоб я сиділа вдома на самоізоляції. Але я хочу їсти, що мені робити? Мені страшно. Невідомо, що мені підкинуть завтра».

Анастезіолог Ярослав Товстуха розповів, що від санітарок насправді відмежувалися односельчани, а невідомий на мотоциклі дійсно кинув запальну суміш у хату пані Олени. Просить поширювати інформацію про проблему, щоб жінок не повбивали.

Схожі новини