Передплата 2024 ВЗ

Британський міністр закликає співвітчизників купувати газети і підтримати журналістів у час карантину

Міністр культури (або Державний секретар з питань діджиталізації, культури, медіа та спорту) Олівер Доуден просить британців підтримати пресу, яка надзвичайно страждає від економічної кризи, спричиненої поширенням епідемії

Про це написав на своїй сторінці у Facebook голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

Урядовець написав листа до понад сотні (!) найбільших брендів, аби вони не переглядали свою рекламну політику, зокрема, щоб вони припинили практику відмови розміщення реклами онлайн в новинних стрічках, які висвітлюють епідемію.

«Газети лежать в основі британських медіа та важливі для їх яскравого поєднання. Люди по всій країні піднімаються на виклик коронавірусу, і я пропоную всім додати до нашого списку завдань одну дрібницю: купити газету», — зазначає держсекретар.

«Очевидно, що для українських урядовців та народних депутатів ця новина виявиться незрозумілою, — коментує голова НСЖУ. — Адже ні передані пропозиції щодо підтримки українських медіа, ні навіть елементарне питання дозволу на газетну торгівлю не вирішується. Так само, як на рівні влади не визнається та важлива роль, яку нині відіграють журналісти. До речі, у Британії через ризик захворіти, виконуючи професійний обов'язок, журналісти визнані «ключовими працівниками».

І що цікаво — британський міністр, який відповідає за діджиталізацію, цінує друковану пресу. І публічно звітує про те, що він робить у час епідемії для порятунку всієї медійної галузі, — наголосив Сергій Томіленко.

Схожі новини