Передплата 2024 ВЗ

Повітря у Києві залишається найбільш забрудненим у світі: з'явилися нові дані

  • 17.04.2020, 11:32
  • 864

Київ у п'ятницю вранці, 17 квітня, залишився на першому місці в антирейтингу міст світу за рівнем забруднення повітря.

Відповідні дані опублікували на сайті iqair.com. Ще 16 квітня, після пожеж у Чорнобильській зоні відчуження та масштабної піщаної бурі, столиця України очолила цей антирейтинг, передає Обозреватель.

Так, станом на ранок 17 квітня показник забруднення повітря над Києвом був зафіксований у діапазоні 215 AQI (високий). Столиця України обійшла міста Китаю, Таїланду та інших країн.

Читайте також: Перший рівень небезпеки: у Києві лютує піщаний буревій

Такий рівень забруднення може спричинити неприємні відчуття під час дихання в разі тривалого впливу, а також дискомфорт у людей із захворюваннями серця.

Про ситуацію написав і мер Києва Віталій Кличко на своєму каналі в Telegram. Він вирушив у Чорнобиль та з'ясував, що 17 квітня пожежу там було повністю ліквідовано, тліли тільки окремі ділянки. Радіаційний фон у цьому регіоні був нижчим за допустиму норму та становив 0,12 мікрозіверта.

«За висновком рятувальників, значна частина задимлення в Києві є наслідком пожеж не тільки в зоні відчуження, а й у Київській області, в напрямку Житомира. Мийна техніка продовжує роботу в посиленому режимі на вулицях столиці. Тим часом, будь ласка, залишайтеся вдома й не відчиняйте вікна!» — підкреслив він.

Схожі новини