Передплата 2024 «Добра кухня»

Священник, який "підпрацьовує" у Почаївській лаврі, підхопив коронавірус

  • 11.04.2020, 19:15
  • 1 309

У священнослужителя Тернопільської єпархії УПЦ МП, настоятеля храму у с. Великий Кунинець Збаразького району, отця Олександра Марцинюка, який "підпрацьовує" у Почаївській Успенській лаврі, виявили коронавірус COVID-19

Про це повідомляє OBOZREVATEL. У лаврі священник «підпрацьовує» в іконно-книжковій лавці, а ще екскурсоводом та хористом.

Також станом на 11 квітня Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України перевіряє наявність COVID-19 ще в одного із насельників Почаївської лаври.

Читайте також: На Буковині інфікований священник контактував із сотнею людей

Для того, аби вжити невідкладні заходи із недопущення поширення коронавірусу, за рішенням голови Кременецької РДА, найближчим часом проведуть термінове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при РДА. Планується обговорення питань щодо посилення карантину на території храму і у м. Почаїв, а також додаткової перевірки її священнослужителів на наявність COVID-19.

Нагадаємо, у березні у чотирьох громадян Молдови, які в складі групи їздили в Почаївський монастир в Україні (Тернопільська область), виявили коронавірус.

Схожі новини