Передплата 2024 «Добра кухня»

Президент Польщі виступив за проведення президентських виборів по пошті

  • 05.04.2020, 13:56
  • 850

Президент Республіки Польща Анджей Дуда вважає, що в умовах викликаного епідемією коронавірусу карантину призначені на 10 травня чергові вибори президента можуть відбутися в країні шляхом кореспонденційного голосування по пошті

Про це він заявив в інтерв'ю для Nasz Dziennik, передає Еспресо.TV.

«Це рішення було використано кілька днів тому в Баварії, в регіоні, де вирує епідемія. Тим не менш, вибори проводились у заочному режимі. Явка склала понад 50%. Вибори пройшли успішно. Ми теж можемо застосувати подібне у себе», — зазначив Дуда.

На думку чинного польського президента, подібне потрібно для того аби «не наражати на небезпеку життя та здоров’я громадян».

«Голосування шляхом листування було б чимось новим у Польщі, але умови зараз також незвичні», — додав Дуда.

Читайте також: «Викликайте, коли реально помиратимете»: українка розповіла про жахіття польської медицини

При цьому журналіст Даріуш Погожельський, який вів цю бесіду, перепитав главу польської держави, шанси бути переобраним у якого зараз надзвичайно великі:

«Опозиція ставить під сумнів цей метод (голосування — ред.). Ви не боїтесь, що якщо явка на 10 травня буде низькою, у Вас — а Ви є фаворитом цих виборів — отриманий мандат буде не занадто сильним?».

«Питання мого сильного мандату — не найважливіше. Найважливішим є життя та здоров’я громадян. Потрібно дбати про порядок у державі, підтримуючи наступність влади, яка повинна протидіяти кризі та її наслідкам. Після епідемії слід буде відновити економіку та відновити швидкий розвиток Польщі. Потрібно буде прийняти багато важливих рішень, прийняти багато нормативно-правових актів та спостерігати за тим, як вони працюють. Потрібна буде гарна співпраця між державними органами, і це великий виклик», — відповів на це Дуда.

Разом з тим, додав президент Польщі, якщо 10 травня вибори все ж не відбудуться, їх тоді треба проводити, коли це буде «безпечним».

Схожі новини