Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Єрмак виправдовується: "Лерос є інструментом, а з Mercedes - просто збіг обставин"

  • 31.03.2020, 18:15
  • 963

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак натякає, що поширенням плівок про його брата народний депутат Гео Лерос йому мститься за скасоване призначення людини в міністерство і виконує чиєсь замовлення

Про це повідомляє Українська правда.

«Що стосується інформації щодо плівок, на яких начебто присутній мій брат Денис Єрмак. Я звернувся до правоохоронних органів із заявою — вони зареєстровані в ДБР, СБУ і також порушена справа у САП…

Я вважаю, що ці органи проведуть повне, об’єктивне, відкрите для суспільства розслідування всіх фактів, які пов’язані з цими плівками: хто це робив, на чиє замовлення, що там на цих плівках. І я гарантую вам, що влада жодним чином не буде на це впливати.

Я думав про появу цих плівок у неділю, якраз за день до того, як у парламенті розглядалися дуже важливі питання… Як розумні люди, ви розумієте, хто і як там діяв, хто робив усе, щоб це не відбулося, щоб Україна опинилася на порозі дефолту, щоб Україна не ухвалила дуже важливі закони.

Читайте також: Журналісти встановили основних учасників скандальних відео, опублікованих Леросом

До того ж, справжнє прізвище Гео Лероса — Корехян Георг Багратович. Я вважаю, що він є інструментом, який використовують люди, які борються не тільки зі мною — вони борються з українською владою, з командою президента.

Як це не іронічно звучить, я зупинив спроби цього пана, який є депутатом партії «Слуга народу», обманним шляхом призначити в одному з міністерств на посаду заступника міністра людину з минулої влади, яка працювала в Київській державній адміністрації. Це відбувалося у моєму кабінеті в Офісі президента, цьому є свідки.

Спочатку цю людину нам пропонували до Київської міської державної адміністрації. Потім ця людина з’явилася під час ухвалення останнього рішення Кабінету міністрів пана Гончарука… Я зупинив це. Безумовно, у пана Лероса після цих подій до мене відповідне ставлення. Що мене не дивує.

Тому найбільш правильним буде дочекатися висновків правоохоронних органів — і ми все побачимо, ми все почуємо, і все стане зрозуміло. Але якщо ви зіставите факти і терміни, як і на яких ресурсах це відбувається, то вам усе стане зрозуміло.

Тому демонізувати мене як керівника Офісу (президента) не варто. Я вам сказав від початку, що моя ціль — зробити так, щоб Офіс президента був не якимось демонічним місцем, який вирішує щось телефонним правом, а був офісом експертів, який допомагає президенту ефективно працювати".

Андрій Єрмак не уточнив, про яке призначення йшлося і хто стоїть за Леросом.

Своє звернення до Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України він пояснив так: «Я вважаю, що це є спланована акція, операція. Якщо ви прослідкуєте, як це відбувається, то помітите, що зловмисники як за методичкою працюють. Займаючи посаду керівника Офісу президента, я вважаю, що це порушення національної безпеки».

Окрім того, глава Офісу президента Андрій Єрмак прокоментував купівлю Mercedes перед самим карантином. Він заявив, що давно планував змінити автомобіль, тому продав старий і купив новий, і так вийшло, що це збіглося з карантином, інформує ГЛАВКОМ.

Про це він повідомив на брифінгу.

«Я давно планував змінити автомобіль, але наразі я живу в такому темпі, що в мене немає часу на якісь такі речі, ні на родину, ні на себе. Тому дійсно я продав старий автомобіль, купив новий, і це збіглося з цими подіями в нашій країні. Все, що стосується фінансів, за скільки, де — це все відображено в моїй декларації. Вона відкрита, можна перевірити», — заявив посадовець.

Читайте також: Єрмак і Зеленський допоможуть збройним силам РФ

Глава Офісу президента також додав, що він відмовився від службових автомобілів і від державної охорони.

За словами Єрмака, він перший керівник Офісу президента, який не має державної охорони, бо вона йому «не потрібна».

Посадовець заявив, що він «чесна людина, яка готова чесно дивитися в очі будь-якому громадянину нашої країни».

Як повідомлялось, глава Офісу президента України Андрій Єрмак задекларував покупку автомобіля Mercedes-Benz за 2,9 мільйона гривень. Відповідні дані з'явилися в Єдиному державному реєстрі декларацій.

Зазначено, що 11 березня Єрмак придбав Mercedes-Benz S 350 d 4Matic long (2019 року випуску) у ТОВ «Автомобільний дім Україна-Мерседес Бенц» за 2 972 776 гривень.

Оплата послуг при придбанні автомобіля обійшлася в 106 752 гривні, збір під час придбання права власності на легкові автомобілі — 123 865 гривень.

Загалом на покупку автомобіля глава Офісу президента витратив 3 млн 203 тис. 393 гривні.

Схожі новини