Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На тобі, небоже, що мені негоже! "Гуманітарка" Путіна виявилася показовим жестом

  • 26.03.2020, 20:35
  • 3 540

Майже 80% гуманітарної допомоги, яку Росія надала Італії для боротьби з поширенням коронавірусу, виявилися "абсолютно непотрібними або малокорисними" речами

Про це, посилаючись на власні джерела, пише газета La Stampa, інформує OBOZREVATEL. До того ж видання заявляє, що таким «жестом доброї волі» Кремль показує, що дбає тільки про власні інтереси.

Зокрема, зазначається, що російська допомога здебільшого складалася з обладнання для дезінфекції територій та іншої подібної спецтехніки. Тоді як, наприклад, Китай надіслав до Італії необхідні медичні маски та апарати ШВЛ.

Читайте також: Через коронавірус Путін втік із Кремля: у Росії забили на сполох

Крім цього, підкреслюється, що обіцяні Путіним фахівці (якими, зауважимо, мали бути лікарі-вірусологи) — це насправді військові з високими військовими званнями, а не медики.

«Російські військові вільно пересуваються територією Італії, за декілька кроків від баз НАТО», — йдеться у матеріалі.

Водночас La Stampa пише, що, надавши Італії підтримку, Кремль «мав на меті власні політичні, а також дипломатичні інтереси». А ось італійський прем'єр Джузеппе Конте погодився все прийняти лише для того, щоб «зміцнити особисті відносини» з російським урядом.

Схожі новини