Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Товари у крамницях АТБ значно подорожчали

  • 23.03.2020, 11:22
  • 926

Така ситуація пов'язана зі стрімким зростанням закупівельних цін від постачальників не тільки для торгової мережі АТБ, а й для всіх операторів українського ринку роздрібної торгівлі

Компанія «АТБ-Маркет» вирішила підвищити ціни на товари першої необхідності та продукти харчування через підняття цін постачальниками.

Про це йдеться у повідомленні компанії, інформує ГЛАВКОМ.

«Компанія „АТБ-Маркет“ змушена підняти ціни на продукти харчування і товари першої необхідності. Така ситуація пов'язана зі стрімким зростанням закупівельних цін від постачальників не тільки для торгової мережі АТБ, а й для всіх операторів українського ринку роздрібної торгівлі. Зокрема, продукти так званого борщового набору (картопля, капуста, цибуля, морква) подорожчали на 35−128%, цукор на 8%, макаронні вироби на 9,5%, пшенична крупа на 11%, гречка на 51%, борошно — 5%, яйця — 6%», — сказано в ньому.

Читайте також: Продукти в АТБ стануть лімітованими

Повідомляється, що підвищення вартості товарів постачальники пояснюють значним зростанням витрат виробництва, пов'язаних із карантинними заходами.

«Для підтримки стабільної роботи 1 094 магазинів торгової мережі АТБ і формування товарних запасів компанія змушена сьогодні виставляти на прилавки товари фактично за цінами постачальників. Зараз корпорація АТБ докладає всі зусилля, щоб забезпечити стабілізацію зростання цін з боку постачальників на продукти харчування і товари першої необхідності», — підкреслюється в повідомленні.

Зазначається, що наразі всі магазини мережі АТБ забезпечені товарами всіх категорій у необхідному обсязі.

Водночас компанія має достатню кількість товарних залишків на складах і розподільних центрах для забезпечення споживчого попиту в разі його збільшення.

В умовах поширення коронавірусної інфекції Сovid-19 та оголошеного загальнонаціонального карантину корпорація АТБ здійснює свою діяльність у посиленому режимі в усіх регіонах України

Подробиці:

  • продукти «борщового набору» (картопля, капуста, цибуля, морква) подорожчали на 35−128%;
  • цукор — на 8%;
  • макаронні вироби — на 9,5%;
  • пшенична крупа — на 11%;
  • гречка — на 51%;
  • борошно — 5%;
  • яйця — 6%.

Схожі новини