Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Чернігівщині уже садять картоплю!

Аномально тепла зима і очікування посухи влітку змусили фермерів піти на ризик — навіть на півночі країни сезон садіння картоплі розпочали у першій половині березня

Аномально тепла зима і очікування посухи влітку змусили фермерів піти на ризик — навіть на півночі країни сезон садіння картоплі розпочали у першій половині березня. Сільгосптовариство «Десна» (Чернігівська область) уже висадило картоплю. Кажуть, у них немає системи зрошування, тому якщо зачекати до квітня, може бути уже надто сухо.

«Це єдиний правильний варіант для таких підприємств, — коментує виконавчий директор Асоціації виробників картоплі Оксана Руженкова. — За зиму опадів не було. Ґрунт сухий. Вони відразу формували гребені висотою 18 см — так глибоко за всю зиму не промерзало. Тому навіть якщо буде сніг — це добре. Хоч трохи промочить землю».

На Львівщині теж чимало господарств усе готують насіннєву картоплю для посадки. Якщо збережеться тепла погода, то навіть у господарствах населення весняно польові роботи кипітимуть уже до кінця березня.

Схожі новини