Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Порошенка потролили Венедіктову роликом про те, що гасло ДБР «закон один для всіх» працює тільки проти опонентів влади (відео)

«Європейська Солідарність» у мережі Facebook оприлюднила відеоролик, який «тролить» Державне бюро розслідувань і його очільницю Ірину Венедіктову. Вона неодноразово заявляла, що у ДБР «закон один для всіх», і навіть зняла на цю тему ефектне відео у стилі «95-го кварталу» - за гроші платників податків.

У партії Порошенка нагадали, як попередник Венедіктової Роман Труба на широко відомих плівках звітував перед керівником Офісу Зеленського Андрієм Богданом, обіцяючи зробити пріоритетною справу Петра Порошенка. «Андрій Йосипович, я тобі обіцяю, що я все зроблю. Ця справа для нас пріоритетна» — йдеться на записах Труби.

А слідчий Корецький, який курує справи ДБР проти Порошенка, визнав, що ці провадження є політичними переслідуваннями.

У «ЄС» нагадують, що світові та європейські лідери неодноразово застерігали Зеленського від політичних переслідувань. Зокрема, Президент Європейської ради Дональд Туск засудив політичні переслідування в Україні. «Будь-яка спроба залякування лідерів опозиції стане предметом занепокоєння в Європі», — наголосив Туск.

Попри це справу Труби не менш заповзято продовжує його наступниця Ірина Венедіктова. Відомство виконує замовлення влади і «п'ятої колони» Кремля на переслідування патріотів, волонтерів, героїв війни проти російської агресії. «Слідчі ДБР прийшли з обшуком у дім волонтерки Марусі Звіробій. Підозру щодо погрози вбивством президента України вручили Софії Федині. В Печерському районному суді проходить засідання, на якому мають обрати запобіжний захід кіборгу, генерал-майору Дмитру Марченку», — це заголовки щоденних новин в українських ЗМІ.

«Володимире Олександровичу, займіться функціями президента і не ставайте Януковчием — в нього дуже погане було минуле», — застеріг президента Зеленського лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко під час акції проти політичних переслідувань під ДБР.

У «Європейській Солідарності» також нагадали, що Ірина Венедіктова виступає за скасування закону про амністію для учасників Революції Гідності. Як відомо, цю ідею активно просувають в інформаційному просторі поплічники режиму Януковича, ідеологи Антимайдану, які після виборів повернулися в Україну — Андрій Портнов, Олена Лукаш та інші. А колишнього адвоката президента-втікача Віктора Януковича Олександра Бабікова Венедіктова узагалі призначила своїм першим заступником. Родини Героїв Небесної Сотні та активісти прогнозують «злив» справ Майдану — говорить народна депутатка Софія Федина.

«ДБР не грає в політику» — пафосно заявляє Ірина Венедіктова. Але все це вже колись було — нагадують у «Європейській Солідарності». Генпрокурор Януковича Віктор Пшонка теж заявляв, що силового розгону Євромайдану не буде. А потім був змушений ганебно тікати — так як і його політичний патрон Янукович.

Схожі новини