Передплата 2024 «Добра кухня»

"Він перешкоджає об’єктивно нам розслідувати вбивства правоохоронців", - очільниця ДБР за скасування закону про амністію учасникам Майдану

Ірина Венедіктова вважає, що існує протиріччя з цим законом і Кримінально-процесуальним кодексом

Про це нова очільникя Державного бюро розслідувань заявила в інтерв'ю для «Лівого берега».

«Було вбито 78 мітингувальників і 13 правоохоронців. З точки зору справедливості, ми мусимо пам’ятати і про 13 загиблих правоохоронців, які виконували наказ. Якщо накази були злочинними, потрібно притягнути до відповідальності тих, хто їх віддавав», — сказала Венедіктова.

Якщо ми хочемо справедливого і чесного розслідування, то цей закон («Про недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань, та визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України». — Ред.) треба скасувати. Крім того, ми розробили законопроект про заочне засудження, який було направлено всім головам фракцій та Денису Монастирському (голова комітету з питань правоохоронної діяльності Ред.). Дуже сподіваємось, що депутати його підтримають. Оскільки далі ми не можемо рухатися. Я розумію, що цю ініціативу не підтримає широке коло осіб, оскільки заочне засудження стосуватиметься всіх… Але без цього, повторюсь, рухатися далі (у справах МайдануРед.) неможливо.

Нагадаємо, 9 лютого представники родин Героїв Небесної Сотні, постраждалих під час подій Революції Гідності та її активних учасників, ветеранів російсько-української війни звернулися до президента Зеленського, голови Верховної Ради Разумкова та генерального прокурора Рябошапки. У своїму зверненні вони висловили своє обурення «ознаками реваншу диктатури, які стають дедалі більш демонстративними в сьогоднішній Україні».

«Представники колишнього „Беркуту“ та злочинного режиму Януковича вже не тільки не стидаються содіяного, а наважуються вимагати від української влади перегляду законодавства і проведення розслідування, спрямованого проти учасників Революції Гідності», — йшлося у зверненні

Схожі новини