Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Не робіть з українців монстрів". Відома телеведуча прокоментувала епопею з розміщенням евакуйованих з Уханя

Чим більше таємничості, тим більше паніки. Це закони жанру.

Відома телеведуча Оксана Соколова на своїй сторінці у Facebook прокоментувала панічні настрої у західних областях України, спричинені ймовірним перевезенням туди на карантин евакуйованих з китайської провінції Ухань, де вирує епідемія коронавірусу.

«У Тернопільській області, — зауважує журналістка, — зводять блок-пости, щоб не пустити евакуйованих з Уханя. Ну, чи не безумство? І вже здіймають ґвалт про безсердечних „західняків“, у яких „моя хата скраю“. Тільки ось знаєте, не треба робити з українців монстрів! Яким плювати на життя інших людей. Просто їм НЕ плювати на свої власні життя і життя своїх дітей. І так, їм страшно».

Вся проблема, на думку Оксани Соколової, — у катастрофічній відсутності інформації. «І комунікації чиновників міністерства охорони здоров'я з мешканцями та журналістами. Якщо місце для карантину готове — покажіть його, детально поясніть і заспокойте людей. Якщо ж такого місця немає — куди ж ви вивозите евакуйованих?».

«Чим більше таємничості, тим більше паніки і страху. Це закони жанру. І професійним сценаристам це має бути відомо», — підсумовує телеведуча.

Схожі новини