Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Не виключено, що Зеленського в Оман затягли Єрмак та Емануїлов. Генерал Патрушев перебував там у зв'язку з військовими навчаннями в Індійському океані, — Безсмертний

  • 16.02.2020, 09:33
  • 838

Український політик та дипломат Роман Безсмертний поділився своїми міркуваннями щодо ймовірної таємної зустрічі президента України Володимира Зеленського з секретарем Ради безпеки РФ, генералом армії Миколою Патрушевим, яка, за його словами, ймовірно могла відбутися на початку січня 2020 року в Омані

Про це Безсмертний розповів в етері програми «Студія Захід» з Антоном Борковським, яка в суботу, 15 лютого, вийшла в ефірі телеканалу Еспресо.TV.

«В кінці 20-х чисел грудня місяця в Оманській затоці проводилися великі навчання військово-морського флоту Китаю, Росії і Ірану з питань деблокування держави. І оці навчання завершилися в 10-х числах січня місяця. Власне, в цей період і відбувається оця зустріч. І тут уже легко було пояснити, чому в цьому регіоні з'являється воєнне керівництво і керівництво оборонного комплексу Російської Федерації», — зазначив він.

Саме тому, як вважає Безсмертний, в Оман тоді «не випадково смикнули» («бо я можу назвати тільки так — смикнули президента України»).

«І хто це зробив? Для мене немає сумніву, що це було зроблено руками нинішнього новопризначеного керівника Офісу (президента, — ред.) пана Єрмака. Поясню чому: тому що його бізнеспартнер, його друг по життю Емануїлов, який працював в Ірані, в Афганістані, який має посвідчення учасника бойових дій в Афганістані. В одному з документів я прочитав, уявіть собі, таку фразу: „мистецтвознавець, сходознавець, науковець, інтегрований в злочинний світ міста Москви“. Розумієте, що це за ряд слів? Він дуже щільно інтегрований у вище кервництво оборонного комплексу Російської Федерації. І, очевидно, що не випадково було обрано цей регіон для зустрічі. Тим більше згадайте актуальність проблеми енергетичного комплексу на той момент, забезпечення вуглеводнями, ситуацію з „припиненням війни“, як її показує нинішнє політичне керівництво», — пояснив дипломат.

Як наголошує Безсмертний, Зеленський вирушив до Оману «без інформування міністра закордонних справ, Міністерства закордонних справ, посла, тому що посол є на декілька країн» й до того ж «на чужому літаку, без статусу візиту».

За словами політика, вочевидь, чинний президент України бачився там не лише з Патрушевим, а мав «декілька зустрічей».

«Треба просто вияснити, з ким були іще зустрічі з російської сторони», — додав Безсмертний.

Нагадаємо, що опозиційний до Кремля російський професор політології Валерій Соловей теж заявляв про цілу серію зустрічей Зеленського з високопосадовцями РФ в Омані.

Схожі новини