Передплата 2024 «Добра кухня»

У конкурсі супертатусів переміг чоловік з Вінниччини, який сам виховує доньку з важкою формою ДЦП

  • 29.12.2019, 10:58
  • 740

На Вінниччині батько-одинак виховує 13-річну доньку із важкою формою ДЦП. Коли дівчинка народилась, матір відмовилась від неї, а тато віддавати її в інтернат відмовився.

А днями чоловік переміг у конкурсі супертатусів, йдеться у сюжеті ТСН.

Володимир щодня вголос читає доньці енциклопедію морів та океанів. Анюту найбільше вражає саме водний світ. Після прочитаного вона годинами дивиться на величезний акваріум.

У 13-річної Ані важка форма ДЦП. Вона не говорить, але все розуміє. Хвороба — це наслідок післяпологової травми. Дитину намагались лікувати за кордоном, але коли лікарі шансів на одужування вже не давали, матір вирішила віддати доньку до інтернату, але батько відмовився.

Ані тоді було п’ять. Протягом цього часу Володимир з донькою не розлучається. Вчителів запрошує додому. Ірина Марківська займається з Анею кілька років. Педагогиня каже, що дівчинка дуже здібна. Разом вивчають математику, українську мову, літературу і навіть англійську.

Після навчання — прогулянка. У їхньому будинку немає ліфту, тому щодня Володимир доньку носить на п’ятий поверх на руках. Влітку Аню возить до дельфінарію та на море.

Одного разу Володимир дізнався про конкурс «Татусь-супермен», запитав у Ані і разом вирішили подати заявку. Під дописом відразу з’явились сотні коментарів. Найкращим обрали саме його, але супер-батьком чоловік себе не вважає.

Аня мріє побувати у Карпатах. Місцеві волонтери про це дізнались і вже взялися збирати гроші. Крім того, батько з донькою разом мріють обміняти квартиру у центрі Калинівки на приватний будиночок або помешкання на першому поверсі. Адже носити Аню щодня на руках 55-річному чоловіку стає все важче.

Схожі новини