Передплата 2024 «Добра кухня»

«Доведи, що твій батько загинув на фронті…»

Водій львівської комунальної маршрутки вимагав оплату за проїзд у доньки полеглого Героя України

Фото із відкритих джерел
Фото із відкритих джерел

У Львові виник конфлікт між водієм комунальної маршрутки 16 та дочкою загиблого на фронті Героя України. Керманич маршрутки у принизливій формі вимагав оплату за проїзд (15 гривень), якщо дівчина не доведе, що її батько загинув…

Львів'янці Тетяні Ящишин — 23 роки. Торік дівчина зробила спеціальне пільгове посвідчення Леокард, оскільки є дочкою загиблого захисника.

«Маразм, або історія про те, як ставляться до родин загиблих героїв. Пільгову карту щоразу сканувала в автобусах і проблем не було. До сьогодні не було, — розповідає Тетяна. — При вході в 16-й автобус показала водію Леокард. У відповідь отримала, що „під час літніх канікул не діє“. Я ж повідомила водія, що по „сірому посвідченню“ оскільки батько загинув на війні, проте не встигла його дістати, як водій сказав „довести, що він загинув“.
Уявіть, якби він сказав це не мені, а малій дитині, яка втратила свого батька… Які можуть бути докази? Як то кажуть, знайте своїх „героїв“ в обличчя».

У Львівській міській раді «ВЗ» повідомили, що доповіли про цей інцидент в АТП 1, який обслуговує 16-й маршрут. Якщо вина водія буде доведена, отримає покарання. Отримати будь-який коментар в АТП не вдалося — там вирішили відмовчатися.

Це не перший випадок в Україні, коли водії громадського транспорту вимагають оплати за проїзд в родичів загиблих героїв. На початку червня у Рівному водія звільнили з роботи за образу матері загиблого воїна. Водій сказав жінці: «Розвелося вас тут» та відмовив у пільговому перевезенні. Також матір полеглого воїна вразило те, що інші пасажири в транспорті не стали на її захист і сиділи мовчки…

«Водія уже звільнено з роботи, він не має права більше працювати у сфері перевезень, — прокоментував ситуацію міський голова Рівного Олександр Третяк. — 
Водій мусить попросити вибачення у мами загиблого, а також піти на кладовище та вибачитися і перед сином. Щодо перевізника маршруту, то його зобов’язали передати гуманітарну допомогу на фронт та завезти її туди особисто. Аби не було відчуття, що війна десь далеко».

Пасажирка, яка має право на пільгу зробила фото номерів автобуса, щоб в АТП відреагували на інцидент та покарали водія
Пасажирка, яка має право на пільгу зробила фото номерів автобуса, щоб в АТП відреагували на інцидент та покарали водія

Схожі новини