Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові хірурги врятували життя 4-річному сироті з Одещини

  • 10.04.2024, 12:45
  • 461

4-річний хлопчик не вмів ні їсти, ні ходити та мав складну розщілину піднебіння

Фото із соцмереж Охматдиту
Фото із соцмереж Охматдиту

Фахівці Центру дитячої медицини лікарні «Охматдит» успішно прооперували 4-річного хлопчика-сироту із Одеської області, який мав складну розщілину піднебіння та затримку розвитку.

Про це розповіли у Центрі дитячої медицини.

Маленький Ростик усиновлення майже не вмів ні їсти, ні ходити. Він важив як 1-річна дитина, бо харчувався лише сумішшю для немовлят та цукром. Хлопчик боявся води та не знав, як це гуляти.

Після смерті батьків, 19 грудня Ростика усиновила родина з міста Южне на Одещині.

«Моя старша донька якось прочитала в мережі про двох діток, в яких загинули батьки майже одночасно. В оголошенні йшлося про те, що діткам шукають родину, аби не розлучати дітей. У Ростика є ще старша сестричка. Щоб хлопчик не потрапив у заклад для хворих дітей, а його сестра — в інший, служба у справах дітей вирішила віддати обох дітей нам у родину. Це сталося 19 грудня, так що Святий Миколай минулого року приніс нам під подушку двох діток», — розповіла прийомна мама Ростика Антоніна.

Нові батьки відразу почали шукати допомогу для сина і звернулися до медичних центрів, де хлопчикові зробили успішну операцію на піднебінні.

«Ми змогли виправити дефект Ростика завдяки модифікованій методиці за одну операцію. Зараз хлопчик одужує після втручання», — пояснила щелепно-лицева хірургиня Христина Погранична.

Тепер на хлопчика очікує курс реабілітації та зустріч з новим татом, якого малюк досі не бачив, а лише спілкувався телефоном, бо чоловік захищає країну від ворога.

Уже через місяць Ростика оглянуть і офтальмологи «Охматдиту», адже у нього є ще проблеми із зором.

Схожі новини