Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Ворог НАТО - тероризм, а не Росія чи Китай", - Макрон

  • 29.11.2019, 11:57
  • 686

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не згоден з тим, що Росія і Китай можуть бути позначені як вороги НАТО

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«НАТО — це колективний оборонний альянс. З чим і з ким він бореться? Хто наш спільний ворог? Які у нас загальні теми? Це питання, які заслуговують уточнення, і вони є стратегічними. Чи є Росія сьогодні нашим ворогом, як я іноді чую? Або Китай? Мета НАТО — позначити їх як ворогів? Не згоден! Наш спільний ворог сьогодні — тероризм, який спокусився на кожну з наших країн. Саме проти терористичних угруповань французькі військові ведуть бойові дії в Сахелі, і саме в Сахелі ми втратили 13 наших солдатів», — сказав Макрон.

Він також заявив, що готовий ініціювати новий діалог з Росією.

«Перш за все, ясний, міцний і вимогливий діалог з Росією. І я хотів би надати новий імпульс цьому діалогу. Але я хочу підкреслити той факт, що в цьому діалозі не проявлятиметься ніяких ознак слабкості або наївності», — сказав Макрон.

Французький президент підкреслив свою прихильність позиції НАТО щодо стримування та оборони в країнах Балтії і на Чорному морі, і пообіцяв відстоювати інтереси безпеки всіх європейських партнерів.

«Ми є і завжди будемо дуже суворими, коли йдеться про наш суверенітет і суверенітет наших партнерів. Але хіба відсутність діалогу з Росією зробила наш європейський континент безпечнішим? Хіба в наших інтересах і в інтересах нашої стабільності не займатися питаннями заморожених конфліктів і не допускати погіршення ситуації в Україні? Я так не думаю», — сказав він

Схожі новини