Передплата 2024 ВЗ

За підтримки ТМ «Львівське» відбулася прем’єра українського екшену «Захар Беркут»

У місті Лева, яке здавна славиться зйомками хороших фільмів світового рівня,  відбулися допрем’єрний і прем’єрний показ першого в Україні епічного екшену  «Захар Беркут» (за мотивами повісті Івана Франка)

Львів став першим містом в Україні, де показали грандіозну стрічку, в якій знялися українські та американські актори. Спонсорську підтримку цього кіно, яке єднає українців, забезпечило ТМ «Львівське».

113-мільйонний бюджет, команда професіоналів та більше трьох років кропіткої праці над фільмом. Для епічних сцен на знімальному майданчику Film.ua побудували селище реальних розмірів. Для фільму створили тисячу унікальних історичних костюмів, які вражають своєю величністю.

Тепер три десятки вбрань героїв можна побачити в Музейно-культурному комплексі пивної історії «Львіварня» (Львів, вул. Клепарівська, 18). Саме тут розпочалися прем’єрні події і було відкрито виставку костюмів «Світ Захара Беркута». Експозиція чудово вписалась у вишуканий інтер'єр музею, та буде радувати відвідувачів до кінця жовтня.

Історична стрічка за мотивами Франка зібрала на знімальному майданчику чимало акторів. Серед виконавців головних ролей — голлівудський актор Роберт Патрік («Термінатор 2: Судний день»), а також зірки українського кіно — Андрій Ісаєнко («Кіборги»), Олег Волощенко («Сторожова Застава») та Аліна Довбуш («Мізантроп»). Роберт Патрік тішився, що спеціально для нього пошили розкішні костюми, з поєднанням натуральних тканин, шкіри, металу.

Режисерами стрічки стали Ахтем Сеітаблаєв та Джон Вінн. Продюсували стрічку американці: Джефф Райс, Юрій Карновський і Раджа Колінз.

«Захар Беркут» — це 600 знімальних годин і тисячу днів на загальне створення фільму, зйомки у Карпатах і неймовірна співпраця команд із п’яти країн. Це — класична історія єднання та незламності духу українського народу. І саме це об’єднало «Захар Беркут» разом зі спонсором «Львівське».

«Бренд „Львівське“ — це про історію, про традиції, про єднання, про незмінні цінності українського народу. Це саме те, що поєднує „Львівське“ та „Захар Беркут“. Для нас було дуже важливо приєднатися до такої масштабної події, близької нам по духу», підкреслила на пресконференції перед прем’єрним показом старший менеджер з корпоративних відносин Carlsberg Ukraine, Олена Бабикіна.

З нагоди допрем’єрного і прем’єрного показу «Захара Беркут», у «Львіварні» презентували срібну монету, де зображено сцену з фільму — головний герой дивиться на Карпати. Першу монету подарували людині, яка найбільше доклалася до створення стрічки — режисеру Ахтему Сеітаблаєву.

Свято кіно продовжилось у кінотеатрі «Мультиплекс», де понад 500 гостей стали першими глядачами найочікуванішої української прем’єри цієї осені. Після показу фільму у всіх семи залах сучасного кінотеатру лунали аплодисменти.

Фото з архіву ТМ «Львівське»