Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Труба прокоментував можливий витік інформації з ДБР щодо Порошенка

  • 09.10.2019, 14:12
  • 438

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба запевняє, що ні він ні його підлеглі не є джерелом витоку інформації у провадженнях, де фігурує п’ятий президент країни Петро Порошенко.

Про це він повідомив на брифінгу передає Українська правда.

На запитання журналістів, чому першим про відкриття проваджень у ДБР та іншу важливу інформацію поширює екс-заступник голови адміністрації Віктора Януковича Андрій Портнов, Труба розповів про результати внутрішнього розслідування. За словами очільника, щодо припущень з приводу витоку інформації була проведена перевірка із залученням працівників управління внутрішнього контролю.

Було опитано з допомогою поліграфа 14 слідчих (всі слідчі, які здійснюють досудове розслідування у кримінальних провадженнях, де фігурує колишній президент).

«Після розмови зі слідчими… я переконаний: жоден слідчий, в тому числі директор ДБР, не причетний до розповсюдження будь-якої інформації. До речі, розслідування кримінального провадження — це не лише слідчі», — зазначив Роман Труба.

Нагадаємо, 15 липня Труба виступив із заявою, що в Державному бюро розслідувань стався витік інформації у справі, де фігурує п’ятий президент країни Петро Порошенко.

Сам Порошенко припускав, що директор ДБР може бути причетним до зливу інформації ексзаступнику голови Адміністрації президента Януковича Андрію Портнову.

Схожі новини