Передплата 2024 «Добра кухня»

Бейсболістами стають у вісім років!

Американець українського походження Василь Тараско успішно реалізував ще один спортивний проект

Більше десяти років американець українського походження Василь Тараско організовує в Україні змагання з бейсболу. Спочатку це були чемпіонати серед дорослих, а останнім часом — першості серед юнаків та вихованців шкіл-інтернатів, переможець яких виступає згодом на європейському турнірі в польському Кутні. А кілька днів тому пан Василь реалізував ще один свій проект: у Кременці на Тернопільщині відбувся перший чемпіонат України серед дітей 8−10 років.

Турніру передувала чимала підготовча робота. Пан Василь подбав про проїзд учасників змагань, а проживання і харчування у Кременці для них було безкоштовним завдяки меценатам з федеральної кредитівки «Самопоміч» (Нью-Йорк) та товариства допомоги Україні (Каліфорнія). Арбітрами зголосилися бути відомий київський фахівець Віталій Лизогубенко та американські волонтери з Корпусу миру Ліа Макдональд та Рейчел Ллойс.

Напружене суперництво за місця на п’єдесталі пошани завершилося звитягою команди з Кропивницького, яка у вирішальному протистоянні з киянами лише на останній хвилині схилила шальки терезів на свій бік. Третіми фінішували юні бейсболісти з Рівного. Без призів не залишився ніхто. Уже за традицією, Василь Тараско подбав про широку культурну програму для учасників, а також провів семінар для тренерів.

Наступного року всі змагання у Кременці проходитимуть на спеціалізованому бейсбольному стадіоні Волинського ліцею імені Нестора Літописця, спорудження якого уже на фінішній прямій.

Схожі новини