Передплата 2024 «Добрий господар»

Постпред Великої Британії в ООН заявила про утиски прав українців в окупованому Криму

  • 14.08.2019, 09:58
  • 425

Постійний представник Великобританії в Раді Безпеки ООН Карен Пірс на засіданні Радбезу заявила, що жителі окупованого Криму з українським громадянством позбавлені доступу до базових послуг.

Про це повідомляє пресслужба британського МЗС, передає nv.ua.

«…я хотіла б використовувати цю дискусію, щоб пролити світло на кілька конкретних ситуацій, в яких ситуація з міжнародним гуманітарним правом є жахливою. У Криму громадянам України відмовляють у доступі до базових послуг, оскільки вони не мають наміру міняти своє громадянство, всупереч міжнародним гуманітарним правом «, — підкреслила Пірс.

У своїй доповіді дипломат також згадала про критичну гуманітарну ситуацію в Сирії, Південному Судані, Малі, а також в регіоні Сахеля в Африці.

Найбільш грубі порушення, за словами Пірс, були зафіксовані в Сирії. Вона зазначила, що «місцевим жителям довелося зіткнутися з вимушеним голодом. Вони піддавалися безпідставним затриманням, були вигнані зі своїх будинків в Алеппо та інших місцях. Проти них було застосовано зброю масового знищення в Алеппо і в Східній Гуті, що було підтверджено незалежними органами. А зараз бомблять їх школи та лікарні … «

Схожі новини