Передплата 2024 ВЗ

Зеленський офіційно став президентом України

  • 20.05.2019, 10:49
  • 897

Володимир Зеленський склав присягу президента України і офіційно набув своїх повноважень.

Про це пише «Сегодня».

Володимир Зеленський зачитав текст присяги з покладеною на Пересопницьке Євангеліє рукою і отримав посвідчення президента, нагрудний знак, гербову печатку та булаву.

Урочисте засідання Верховної Ради України на якому проходить інавгурація новообраного президента країни Володимира Зеленського, відкрилося в 10 ранку 20 травня. До зали урочисто увійшов обраний президент Володимир Зеленський.

У залі присутні народні депутати, представники понад 50 іноземних делегацій, в тому числі міжнародних організацій, президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко, Петро Порошенко, члени уряду України, представники церков і релігійних організацій, судової гілки влади, запрошені гості.

Спікер Ради Андрій Парубій надав слово голові Центральної виборчої комісії України Тетяні Сліпачук, яка оголосила результати виборів президента.

Нагадаємо, 30 квітня 2019 ЦВК оголосила, що в другому турі виборів президента України 21 квітня Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів виборців і обраний на пост глави держави. За другого кандидата, п'ятого президента України Петра Порошенка проголосували 24,45% виборців.

Схожі новини