Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Топ-5 змін, які чекають на українців у травні

  • 30.04.2019, 14:55
  • 1 080

В останній місяць весни почнемо турбуватися про своє житло за новими правилами, змінять формат документу про техогляд транспорту, а ЄСВ треба буде платити за іншими реквізитами. Топ-5 змін, які чекають на українців у травні

У травні на українців чекають кілька змін.

Про це повідомляє УНІАН.

Зокрема, будемо по-новому платити за газ, а також зміни торкнуться і транспортної сфери.
З 1 травня почнемо турбуватися про своє житло за новими правилами. Головна новація — українці повинні будуть самостійно організовувати догляд за своїми будинками.

З 1 травня в Україні здешевшає ціна газу для населення. Кабмін і Нафтогаз узгодили зниження ціни газу для населення на 3,5%. Його вартість для побутових споживачів становитиме з 8,55 до 8,25 грн за кубометр.

З травня функціонуватимуть нові рахунки для сплати єдиного соціального внеску.
До кінця квітня ще можливе використання «старих» рахунків для зарахування ЄСВ. А з 2 травня гроші з них повертатимуться платникам як «нез'ясовані надходження».

З 1 травня будуть впроваджені новації в автотехогляді. Водії будуть зобов'язані закріпити мітку праворуч вгорі вітрового скла, з внутрішньої сторони.

З травня українці зможуть переносити свій номер при зміні оператора. Ця послуга має назву MNP (Mobile Number Portability — перенесення мобільного номера).

Схожі новини