Передплата 2024 ВЗ

РФ назвала умову допуску кораблів України в Азов

  • 21.04.2019, 19:40
  • 1 111

Українські кораблі можуть без проблем проходити з Чорного в Азовське море по Керченській протоці, дотримуючись норм безпеки.

Про це заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров в інтерв'ю телеканалу Звезда, повідомляє Кореспондент.net.

«Як ми вже багато разів говорили, справа в тому, що немає ніяких проблем для проходу українських військових кораблів з Чорного моря до своїх портів в Азовському морі. Єдина умова — потрібно дотримуватися норм безпеки плавання по Керченській протоці», — заявив він.

Раніше повідомлялося, що в РФ пригрозили Києву військовим конфліктом на Азові. Ситуація в Керченській протоці може обернутися військовим конфліктом, якщо Україна буде порушувати правила проходу через протоку, заявили в Кремлі.

У свою чергу, Київ подав протест до Міжнародної морської організації через дискримінаційні перевірки суден, що прямують в українські порти в Азовському морі.

«Проходити ми будемо тоді, коли ми отримаємо повну готовність наших Військово-морських сил, отримаємо підтримку наших партнерів. Я сподіваюся, що безпечний прохід буде забезпечений саме так», — прокоментував перспективи судноплавства Керченською протокою міністр оборони України Степан Полторак.

Схожі новини