Передплата 2024 «Добра кухня»

В НБУ пояснили причини стрімкого зміцнення гривні

  • 06.02.2019, 09:10
  • 579

Національний банк пояснює тренд на зміцнення гривні стабільними надходженнями експортної виручки і приходом нерезидентів в ОВДП.

Про це «Інтерфакс-Україна» повідомили у прес-службі регулятора.

Нацбанк пояснює нетипову для цього періоду року підвищену пропозицію дозріванням українського валютного ринку, через що валютним спекулянтам стало важче розхитувати настрої.

«Сезонність курсових коливань, як явище в Україні, поступово зникає: населення і бізнес звикли до гнучкого курсоутворення, і не панікують через помірні коливання нацвалюти», — повідомили у прес-службі центробанку.

Стосовно ж перевищення пропозиції валюти над попитом, що спостерігається наразі, у НБУ повідомили, що воно зумовлено стабільними експортними надходженнями, і активізацією іноземних інвесторів, які досить активно інвестують в українські державні цінні папери.

«Інвесторів не відлякують вибори, з початку року вкладення нерезидентів в ОВДП збільшилися на більш ніж 6 млрд гривень», — зазначили в НБУ.

Нагадаємо, зміцнення гривні, що спостерігається з початком виборчої кампанії, окрім періоду новорічних свят, продовжилося у вівторок.

Схожі новини