Передплата 2024 «Добрий господар»

Києво-Печерська і Почаївська лаври ще перейдуть до ПЦУ, — Філарет

  • 14.01.2019, 17:06
  • 749

Філарет переконаний, що передані в користування Української православної церкви Московського патріархату Києво-Печерська і Почаївська лаври добровільно перейдуть до Православної церкви України.

Про це почесний патріарх Православної церкви України Філарет завив в інтерв'ю телеканалу «UA:Рівне», повідомляє «Гордон».

«Ці святині чиї? Російські чи українські? Усі скажуть, що це українська святиня. А якщо це українська святиня, то як вона може належати російській церкві? Тому рано чи пізно Києво-Печерська лавра і Почаївська лавра будуть належати Українській православній церкві. Але ми зробимо це без насилля. Вони самі прийдуть до української церкви, добровільно», — підкреслив він.

В Україні діють три лаври: Києво-Печерська, Почаївська в Тернопільській області та Святогірська — у Донецькій. Усі вони перебувають під юрисдикцією УПЦ Московського патріархату.

28 листопада 2018 року в УПЦ МП повідомили про початок перевірки Міністерством культури святинь у Києво-Печерській лаврі. Наголошували, що така перевірка відбувається вперше за 30 років.

8 січня міністр культури України Євген Нищук розповів, що в Києво-Печерській лаврі виявили «деякі втрати з ікон». Чотири головні предмети в Києво-Печерській лаврі, які мають велику цінність, на місці.

Схожі новини