Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Із Києво-Печерської лаври зникли цінні ікони

  • 09.01.2019, 09:31
  • 1 120

Під час інвентаризації Києво-Печерської лаври виявили зникнення кількох цінних ікон. За цим фактом відкриті кримінальні провадження.

Про це повідомив міністр культури Євген Нищук в ефірі телеканалу «Прямий» у вівторок ввечері, передає «Інтерфакс-Україна».

«Повну інвентаризацію вже частково зробили. Повні звіти нам зараз надсилають. Є деякі втрати з ікон в Києво-Печерській лаврі», — розповів Нищук.

За його словами, за фактом відсутності деяких ікон відкриті кримінальні провадження.

При цьому міністр попередив, що не потрібно поспішати і «говорити, що вже щось там вивезено».

«Ці втрати могли бути в більш ранній час, ще до 2003 року. Зараз на базі цієї звірки йдуть кримінальні провадження. Вся документація направляється до правоохоронних органів», — додав Нищук.

Нагадаємо, 30 листопада 2018 року співробітники СБУ провели обшуки за місцем проживання намісника Києво-Печерської лаври митрополита Павла в рамках справи за ст. 161 К К України.

Той назвав обшуки політичним тиском.

Також Служба безпеки 12 грудня заявила про запобігання провокаціям напередодні і під час проведення об'єднавчого церковного собору в Києві, спланованим російськими спецслужбами.

За даними СБУ, організатором замовних протестних акцій мав стати житель Києва, а координатором — намісник Києво-Печерської лаври.

Павло запевнив, що до планування провокаційних протестів не причетний.

Схожі новини