Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Перекази заробітчан не мільйонами — мільярдами примножуються

Попереду Польща, але й «чеські» українці задніх не пасуть

Підбиваючи фінансові підсумки року, у Нацбанку не забувають звірити свої прогнози і щодо заробітчанських грошей. У 2018-му «ставили» на те, що українці, які працюють за кордоном, загалом перерахують додому 11,6 мільярда у доларовому еквіваленті. Наскільки відхилилися від реальної цифри, у НБУ наразі не озвучують. Але зі збірної інформації, яка надходила упродовж року, виглядає на те, що свій позаторішній рекорд (9,3 млрд. доларів) українські заробітчани таки перевершили.

Та що там казати, коли вже у перші три місяці 2018-го українці, які трудяться у Польщі, переказали рідним 865 міль­йонів доларів! Враховуючи, що робочих рук з України на польському ринку пра­ці тільки більшає, навряд чи помилитеся, припустивши, що і торішні надходжен­ня з Польщі відчутно зросли, порівняно з показниками 2017-го (тоді українські за­робітчани переказали додому 3,1 млрд. доларів).

А ось свіжі цифри, яке оприлюднило чеське статистичне управління. У 2018 році наші заробітчани, котрі працевла­штувалися у Чехії, здійснили грошових переказів в Україну на суму 600 міль­йонів євро. За цим показником україн­ці обійшли усіх іноземців. У першій трій­ці за нами — словаки: вони переказали з Чехії 405 мільйонів євро. Загальна ж сума заробітчанських переказів із Чехії за рік сягнула 1,8 мільярда євро.

Схожі новини