Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ялинка з Ріо-де-Жанейро — у Книзі рекордів Гіннесса

Найгарніші новорічно-різдвяні красуні світу

Ріо-де-Жанейро, Бразилія

Це фото однієї й тієї ж самої ялинки на озері Лагоа (лагуна на території Ріо). Висота різд­вяної красуні — 82 метри. Це найбільше різдвяне дерево у світі, про що записано у Книзі ре­кордів Гіннесса. Щороку її прикрашають особливо і влаштовують світлове шоу на різну тема­тику. Наприклад, від запалювання світла вночі до різдвяного виконання бажань. Загалом на 542-тонному дереві «грають» 3,3 мільйона світлових сигналів. Плавуча ялинка Ріо-де-Жанейро стала головною «родзинкою» для туристів, які відвідують місто під час різдвяних канікул.

Париж, Франція

Універмаг Galeries Lafayette на бульварі Осман у Парижі щороку за­палює вогні різд­вяної ялинки, що під знаменитим куполом магази­ну. Сотні найкра­щих дизайнерів світу змагаються за можливість по­казати свій арт-проект в одному із найзнаменитіших різдвяних місць у світі. Переверну­тою ялинкою за­ввишки 25 метрів, підвішеною до сте­лі, стала фіолетова конусна красу­ня із золотими де­кораціями. Ялин­ка може змінювати кольори завдя­ки lcd-вогникам, які вмонтовані у металеву конструкцію.

Вільнюс, Литва

Кафедральна площа у Вільнюсі та її чудова новорічна ялинка вже дав­но стали місцем, що притягує тисячі туристів з усього світу. Цього року різдвяна ялинка, що змінює кольори, також увійшла до списку найгарні­ших у світі.

Нью-Йорк, США

Різдвяну ялинку у Рокфеллерівському центрі щороку вважають однією із найрозкішніших у світі. Попри те, що офіційна історія встановлення різдвяних ялинок ведеть­ся з 1933 року, вперше її прикрасили 1931-го. Тоді робіт­ники вибрали 6-метрову бальзамічну ялицю і прикраси­ли її журавлиною, паперовими гірляндами і консервними банками. Наступного разу ялинку «одягнули» через два роки, і відтоді прикрашають щороку. Серед усіх ялинок-красунь Мангеттена, мабуть, найгарнішою є різдвяна ялинка в оточенні білих ангелів-трубадурів.

Мілан, Італія

Незвична різдвяна ялинка чекає на тих, хто у ці зимові дні вирішив побу­вати в Італії. Її встановили на П’яцца Кастелло у Мілані. Це вітражна ялин­ка зі свічками незвичної геометричної форми. Вдень можна роздивитися усі незвичні візерункові деталі ялинки, бо ж без вогнів вона виглядає як оригі­нальна сучасна скульптура.

Схожі новини