Передплата 2024 «Добрий господар»

Ще два захоплених Росією українські моряки назвали себе військовополоненими

  • 24.12.2018, 19:26
  • 464

Сьогодні під час слідчих дій у Російській Федерації два захоплених біля Керченської протоки українських моряки, які є членами екіпажу буксира «Яни-Капу», заявили, що вважають себе військовополоненими.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook адвокат Микола Полозов.

«Сьогодні відбулися слідчі дії щодо військовополоненого українського моряка Юрія Будзила — члена екіпажу рейдового буксира „Яни-Капу“… В ході слідчих дій Юрій Будзило заявив слідчому під протокол, що є військовополоненим. Від дачі інших свідчень відмовився», — написав Полозов.

Він також повідомив, що до початку слідчих дій з Будзилом зміг поспілкуватися адвокат команди захисту військовополонених українських моряків Айдер Азаматов.

Адвокати в понеділок зустрілися і з іншим моряком з буксира «Яни-Капу» Андрієм Шевченком, який, за словами Полозова, також заявив, що є військовополоненим.

Нагадаємо, у п'ятницю адвокат Сергій Бадамшин повідомив, що військовополоненими назвали себе 19 українських моряків.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року в результаті збройної атаки кораблів РФ у районі Керченської протоки були пошкоджені українські військові кораблі, а члени екіпажів захоплені в полон. Після нетривалого перебування у Криму українські моряки були перевезені в Москву: трьох поранених помістили в СІЗО «Матросская тишина», решту (21) утримують у СІЗО «Лефортово».

Схожі новини