Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вчені розповіли про небезпечний вплив кави на чоловіче здоров’я

  • 17.12.2018, 08:23
  • 614

Медики з Великобританії заявили, що пристрасть до розчиної кави може негативно позначитися на чоловічому статевому здоров’ї.

Про це повідомляє 24apteka.

Розчинна кава не можна назвати корисним напоєм для чоловіків, — і все через фітогормони, що містяться в ньому та здатних послаблювати потенцію.

За словами лікарів з Кембриджа, фітогормони мають на чоловічий організм вплив, подібний ефекту «жіночого» гормону естрогену.

«Чоловіки, які п'ють занадто багато розчинної кави, ризикують обзавестися животом і практично жіночими грудьми, а також зіткнутися з проблемами в ерекції», — повідомили терапевти.

Правда, кількість кави, здатна призводити до проблем з чоловічим здоров'ям, досить велика — п'ять чашок на день. На думку фахівців, натомість краще випивати одну-дві чашки напою в день — строго меленого і заварного. В такому випадку статева функція, навпаки, може зміцнитися, вважають експерти.

Примітно, що ефект від зловживання розчинною кавою на чоловіків вчені порівняли із занадто частим вживанням пива. Обидва напої, як виявилося, сприяють ожирінню чоловічої фігури за жіночим типом.

Схожі новини