Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Командир захопленого українського буксира назвав себе військовополоненим та відмовився свідчити російським слідчим

  • 13.12.2018, 09:31
  • 682

Командир захопленого росіянами рейдового буксира «Яни Капу» ВМС України Олег Мельничук знову відмовився свідчити російському «слідству» та оголосив, що є військовополоненим.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав адвокат полонених українських моряків Едем Семедляєв, який вчора, 12 грудня, зустрівся зі своїм підзахисним Мельничуком.

Адвокат розповів, що в середу пройшли слідчі дії.

«У своїх свідченнях він (Олег Мельничук) вказав, що відповідно до Женевської конвенції є військовополоненим, винним себе не вважає і не дає будь-яких свідчень. Олег у міру своїх сил підтримує свою команду, а також просив подякувати всім, хто допомагає українським морякам», — повідомив адвокат, нагадавши, що Мельничук вже відмовлявся свідчити.

Також Адвокат зазначив, що слідчі ФСБ «хочуть закрити рота адвокатам», тому вимагають від захисників підписувати «підписку про нерозголошення даних попереднього слідства».

«На що я відповів, що не можу підписати настільки „серйозний“ документ, оскільки мені не ясно, які саме дані я не маю права розголошувати. Слідчий так і не зміг конкретизувати свою вимогу, після чого знайшов двох „студентів-понятих“, які погодилися підписати», — додав Семедляєв.

Схожі новини