Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Опитування в РФ: 93 відсотки росіян підтримують військову агресію в Керченській протоці

  • 05.12.2018, 12:28
  • 590

Згідно з всеросійським опитуванням громадської думки, 93% росіян підтримують агресію Росії в Керченській протоці, в результаті якої були захоплені 3 українських корабля, а 24 моряки потрапили в полон.

Про це свідчать результати опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД), передає УНІАН.

Згідно з отриманими даними, 87% росіян знають про конфлікт у Керченській протоці, з них абсолютна більшість (93%) вважають захоплення українських суден правильним. «Росіяни схильні думати, що те, що сталося, було спланованою провокацією з боку української влади (79%), головною метою якої було утримування влади в руках Петра Порошенка перед майбутніми виборами в Україні (30%). Кожен п'ятий (19%) вважає, що провокація була здійснена спеціально для розв'язання війни між Росією і Україною або для створення чергового приводу, щоб звинуватити Росію в агресії (17%). Проте 7% вважають, що українська влада не намагалися спровокувати конфліктну ситуацію», — йдеться у дослідженні.

При цьому 43% громадян Росії вважають, що Росія і Україна відновлять дружні, союзницькі відносини або хоча б нормалізують їх (34%). 16% респондентів вважають, що в майбутньому російсько-українські відносини тільки погіршаться.

Нагадаємо, вранці 25 листопада прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти трьох кораблів ВМС З С України під час їх переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. В результаті тарана прикордонного корабля РФ був пошкоджений буксир ВМС України.

У Федеральній службі безпеки РФ звинуватили українську сторону в «небезпечних маневрах» під час заходу в «закриту акваторію територіального моря РФ». Україна відкидає ці звинувачення, заявляючи, що судна діяли в рамках закону.

В цей же день українські кораблі були обстріляні і захоплені російським спецназом. В результаті зіткнення з прикордонними силами ФСБ РФ в Керченській протоці поранення отримали шість українських моряків. Зараз в окупованому Криму «судять» 24 українських моряків.

26 листопада Верховна Рада проголосувала за введення воєнного стану в областях, що межують з РФ, розташованих уздовж придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, вздовж узбережжя Чорного і Азовського морів.

Схожі новини