Передплата 2024 «Добра кухня»

Ердоган запропонував вирішити конфлікт у Керченській протоці у Нормандському форматі, — ЗМІ

  • 02.12.2018, 09:15
  • 645

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що для вирішення конфлікту між Україною та РФ у Керченській протоці необхідно провести зустріч у Нормандському форматі.

Про це передає nv.ua з посиланням на турецький телеканал NTV.

«Я поговорив із президентами РФ і України Володимиром Путіним і Петром Порошенко щодо цього інциденту. Сподіваюся, що чотири країни проведуть між собою зустріч, і на ній почнеться новий процес із метою врегулювання цієї ситуації», — заявив Ердоган.

Нагадаємо, російські силовики захопили два малих броньованих артилерійських катери Бердянськ і Нікополь та рейдовий буксир Яни Капу і військовослужбовців ВМС З С України 25 листопада у районі Керченської протоки.

Росія наполягає, що українські військові кораблі порушили держкордон при переході з Чорного моря в Азовське море. Підконтрольний Кремлю суд Криму заарештував всіх захоплених моряків до 25 січня 2019. Російська сторона інкримінує їм «незаконний перетин держкордону». Офіційний Київ вважає їх військовополоненими.

За даними Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, Росія атакувала і захопила українські військові кораблі в міжнародних водах Чорного моря.

Після подій в Керченській протоці президент України ввів воєнний стан на 30 днів у таких областях, як Вінницька, Луганська, Донецька, Запорізька, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Чернігівська, Херсонська, а також у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

Схожі новини