Передплата 2024 ВЗ

Питання про обмін затриманих українських моряків поки не стоїть, — Путін

  • 02.12.2018, 08:57
  • 804

Питання про обмін захоплених в результаті агресії РФ у Керченській протоці українських моряків не стоїть на порядку денному.

Про це президент Р Ф Володимир Путін заявив під час прес-конференції за підсумками саміту G20 у Буенос-Айресі, повідомляє «112 Україна».

«Ні, поки що питання про обмін не стоїть, і українська сторона таких питань не піднімала. Зараз про це і говорити зарано, йде слідство. Нам потрібно отримати повні свідчення з боку моряків, все це оформити відповідним чином, а там видно буде», — сказав Володимир Путін.

Нагадаємо, що в РФ затриманих 24 українських моряків вважають не військовополоненими, а порушники державних кордонів Росії.

Путін також наголосив, що вважає інцидент в Керченській протоці 25 листопада «явною провокацією». І нагадав, що 11 вересня російські військові без проблем пропустили такий самий караван українських військових кораблів, які рухалися в Маріуполь і Бердянськ.

Нагадаємо, держсекретар США Майк Помпео заявив, що зустріч Трампа і Путіна можлива лише після повернення моряків і судів. Трамп заявив, що спочатку потрібно повернути техніку і моряків, тому що «люди повинні повернутися до своїх родин».

Схожі новини