Передплата 2024 ВЗ

Лося викреслили з червоної книги: тепер на нього можна полювати

  • 28.11.2018, 13:19
  • 570

Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов до Міністерства екології та Міністерства аграрної політики та продовольства й скасував заборону на полювання на лося.

Про це повідомляє ТСН із посиланням на прес-службу суду.

«Суд ухвалив рішення частково задовольнити адміністративний позов — визнав протиправними дії Міністерства екології та природних ресурсів України по вжиттю заходів щодо заборони полювання на лося, а також визнав протиправним та нечинним наказ цього Міністерства «Про внесення змін до Переліку видів тварин, що заносяться до Червоної книги України (тваринний світ)», — йдеться у повідомленні.

Однією з підстав скасування цього наказу стало те, що у відповідному поданні Нацкомісії не наведено жодного наукового обґрунтування необхідності занесення тварини до Червоної книги України та не зазначено чітких даних щодо чисельності популяції та її динаміки. За даними суду, востаннє подібне дослідження проводилось у 2009 році.

«Експертного висновку відповідного Інституту щодо стану популяції лося в Україні Міністерством до суду надано не було. З огляду на це суд дійшов висновку про наявність підстав вважати, що відповідачем — Міністерством екології та природних ресурсів України, з порушенням вимог чинного законодавства, були вчинені дії щодо заборони полювання на лося», — підкреслили у суді.

Нагадаємо, в Україні від 3 лютого 2017 року було заборонено полювати на лосів терміном на 25 років. Також наказ передбачає розробку програми відтворення популяції лося європейського.

Схожі новини