Передплата 2024 ВЗ

Росія перекрила Керченську протоку та підняла ударні вертольоти

  • 25.11.2018, 15:52
  • 936

Після атаки на український рейдовий буксир «Яни Капу» Росія перекрила прохід до Керченської протоки на межі Азовського та Чорного морів для цивільних суден. Також повідомляється, що два ударних гелікоптери Ка-52 вийшли на бойовий курс.

Як повідомляє російське агентство ТАСС із посиланням на власні джерела у транспортній сфері Південного федерального округу, Керченську протоку закрили з метою безпеки.

«Канал закритий — Керч-Єнікальський канал <…> Не через будь-які [військові кораблі] закривають. Але тут явна непокора вимогам, і є побоювання провокацій», — заявив співрозмовник агентства.

Також за словами джерела, кораблі вимкнули всі засоби виявлення.

«Їх не видно, до центру контролю руху суден інформацію вони не пропонують», — додав транспортник.

Як повідомляє у Facebook ВМС З С України, Росія також задіяла ударні вертольоти.

«25 листопада о 13:12 зафіксовано захід двох ударних вертольотів ЗС РФ Ка-52 на бойовий курс із захопленням на супроводження бортовими системами управління зброєю катерів ВМС ЗС України», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що кораблі ВМС України вже третю годину чекають проходу через Керченську протоку.

В українському командуванні з посиланням на дані Керчтрафікконтролю зазначили, що російська сторона посадила на мілину танкер перед Керченським мостом з боку Азовського моря.

«О 13.42 за інформацією Керчтрафікконтролю на проході мосту перекрито рух в обидві сторони в зв’язку з посадкою на мілину танкера перед мостом зі сторони Азовського моря, рух протокою закритий в обидві сторони. Варто зазначити, що дана інформація поки що не підтверджується міжнародною системою контролю судноплавства», — йдеться у повідомленні.

При цьому додається, що прикордонні кораблі РФ також продовжують супровід українських кораблів на небезпечній відстані.

Схожі новини