Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Атака на українські кораблі: У Росії пояснили, чому пішли на таран

  • 25.11.2018, 12:01
  • 3 376

У Росії стверджують, що три кораблі Військово-морських сил України перетнули державний кордон.

Про це повідомляє «Інтерфакс» із посиланням на прес-службу «управління».

«Сьогодні вранці близько 7:00 за московським часом три кораблі Військово-морських сил України в порушення статей 19 і 21 Конвенції Організації Об'єднаних Націй з морського права, що визначають право прибережної держави на забезпечення безпеки в морському просторі, перетнули державний кордон Російської Федерації, неправомірно зайшли в тимчасово закриту акваторію територіального моря Російської Федерації», — йдеться у повідомленні.

У так званому «управлінні» зазначили, що українські військові кораблі продовжують рух до Керченської протоки, в якій «діє дозвільний порядок руху і стоянки суден, відповідно до графіка руху і розстановки суден, затвердженим капітаном російського морського порту».

«Разом з тим, до теперішнього часу заявки встановленим порядком не подано, в графік проходу кораблі не включені. Кораблі небезпечно маневрують, не підкоряються законним вимогам російської влади», — заявили російські прикордонники.

Вони також заявили, що Прикордонна служба ФСБ вживає «всіх заходів для забезпечення безпеки судноплавства і регулювання руху суден в акваторіях Чорного, Азовського морів і Керченської протоки».

Як писав «ВЗ», раніше Військово-морські сили ЗСУ заявили, що прикордонні кораблі РФ в неділю здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС З С України.

Схожі новини