Передплата 2024 «Добра кухня»

Російський корабель атакував судно ВМС України

  • 25.11.2018, 10:29
  • 937

Прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти кораблів Військово-морських сил З С України, які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря.

Про це повідомляє ВМС З С України в Facebook.

«Сьогодні, 25 листопада, кораблі Військово-Морських Сил З С України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів і рейдового буксира здійснювали плановий перехід з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. Про намір здійснювати перехід заздалегідь було проінформовано відповідно з міжнародними нормами в цілях забезпечення безпеки судноплавства. Однак, всупереч Конвенції ООН по морському праву та Договору між Україною і Російською Федерацією про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки, прикордонні кораблі РФ — прикордонні катери типу „Соболь“, ПСКР „Дон“, катери типу „Мангуст“, МПК „Суздалец“ здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України», — наголошується у повідомленні.

Уточнюється, що російський прикордонний корабель «Дон» здійснив таран українського рейдового буксира, внаслідок якого був пошкоджений головний двигун корабля, обшивка і леєрна огорожа, втрачений рятувальний пліт.

У ВМС З С України констатують, що «диспетчерська служба окупантів відмовляється забезпечити право свободи судноплавства, гарантоване міжнародними угодами». Таким чином, на думку української сторони, Росія в черговий раз продемонструвала свою агресивну сутність і повне нехтування нормами міжнародного права.

«Кораблі ВМС З С України продовжують виконання завдань з дотриманням всіх норм міжнародного права. Всі незаконні дії фіксуються екіпажами кораблів і командуванням Військово-морських сил З С України та будуть передані компетентним міжнародним органам», — йдеться у повідомленні.

Схожі новини