Передплата 2024 «Добре здоров’я»

YouTube збільшить кількість реклами у відеороликах

  • 23.11.2018, 09:40
  • 610

YouTube переглядає політику демонстрації реклами на своєму відеохостингу. Зараз під час перегляду відеороликів відбуваються перерви на коротку рекламу, але Google цього здалося мало, і компанія вирішила збільшити її обсяг.

Про це повідомляє «Сегодня» з посиланням на офіційний блог сервісу.

Нове рішення засноване на принципі кінотеатрів, де перед початком кожного фільму демонструється кілька прероллів — рекламних відеороликів, які завантажуються до початку запитаного відео. YouTube незабаром буде показувати два таких рекламних ролика тривалістю до 30 секунд перед початком будь-якого відео.

Подібне рішення пов'язане з тим, щоб знизити переривання перегляду реклами користувачами. Зараз 40% глядачів навмисно пропускають жовті зони з рекламою на таймлайн, обходячи таким чином докучливі вставки.

Недавні дослідження маркетологів YouTube показали, що глядачі «вкрай чутливі» до частоті рекламних пауз, особливо при перегляді довших відеороликів — це часом викликає у них справжній гнів. Щось схоже відчувають телеглядачі, коли їх улюблений фільм переривається не кілька десятків хвилин на чергову порцію відео-промоушна.

В YouTube заявляють, що новий спосіб демонстрації «двигуна торгівлі» з'явиться вже в цьому році, але спочатку на десктопних версіях, а спочатку 2019 року подібна схема запрацює на мобільних пристроях, а ще пізніше — на Smart TV.

Однак не всі негативно сприйняли цю новину. Подібне рішення YouTube стало гарною новиною для рекламодавців, і в компанії стверджують, що очікують збільшення переглядів промо-роликів на 8−11%.

Схожі новини