Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Названо найбезпечнішу для туристів країну

Найбезпечніша країна для туристів — Ісландія.

На далекому північному острові практично немає злочинності. Як інформує видання Which, експерти оцінили 20 популярних туристичних країн за чотирма категоріями: кримінальна обстановка, природні катаклізми, загрози для здоров’я і ймовірність терактів.

Найбезпечнішою для туристів країною названо Ісландію. У цій острівній державі, розташованій на півночі Атлантичного океану, найнижчий рівень злочинності (з 2000 року в Ісландії загинули від рук злочинців лише 36 осіб). Імовірність стихійних лих на острові також низька. За цим показником Ісландія програє тільки Барбадосу.

Список найбезпечніших туристичних напрямків продовжують ОАЕ, Сінгапур та Іспанія, далі йдуть Австралія, Канада і Японія. Найгірші ж оцінки криміногенної обстановки одержали ПАР, Туреччина, Таїланд, Індія і Мексика. Цікаво, що ризик стати жертвою злочинців у Йорданії виявився нижчим, ніж у Франції, Італії чи США…

Країною, де найбільше шансів стати свідком природного катаклізму й навіть його жертвою, стала Японія, яка потерпає від землетрусів і цунамі. Загрози для здоров’я туристів найбільші в Індії, ПАР і Таїланді. А найнижчий ризик отримати травму або підхопити інфекцію — в Ісландії, Іспанії, Греції, Франції та Італії. Підпис до фото: Холодна Ісландія славиться своїми термальними джерелами.

Схожі новини