Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Студенти-медики у Луцьку виготовляють диво-мазь для бійців

Зима наступає. І коли хтось нарікає, що в його домівці холодно, наші бійці на передовій мерзнуть мовчки. Тож волонтери кинули клич на збір теплого одягу для них, а також імуноукріплюючих засобів. Адже здоровий воїн — це важливий крок до наближення миру.

Свій посильний внесок на фронт від початку неоголошеної війни надає й Луцький базовий медичний коледж. Ось уже п’ять літ допомагають не лише харчами, а й власної рецептури мазями.

— Волонтерську діяльність ми розпочали, коли наша колега-викладач, в якої на війні загинув чоловік, написала: «Айдар» потребує допомоги!" Це був для нас поштовх. Під час виходу з Ілловайського котла загинув випускник медколеджу Олександр Сивий, — розповіла заступник директора з гуманітарної освіти та виховання медичного коледжу Алла Лазько.

За оздоровлення бійців передусім дбають студенти-фармацевти. Починаючи з весни, вони разом з викладачами збирають лікувальні трави, сушать їх, подрібнюють і фасують у чаї. Спочатку це були звичайні вітамінні і протизастудні збори. Зараз в асортименті є нирковий, жовчогінний і заспокійливий чай. Кожен пакетик підписаний, на ньому вказано склад суміші. Викладач фармокогнозії Лариса Редько підрахувала: за ці п’ять літ коледж передав на передову понад 500 кілограмів чаю!

А ще тут виготовляють ранозагоюючі мазі за власною рецептурою. Бійці дякують за цілющий засіб, адже він незамінний в умовах війни. Чергову партію здоров’я від луцьких студентів-медиків волонтери на днях відправлять на схід. За організацію такої допомоги солдатам викладача Ларису Редько нагородив спеціальною відзнакою Президент.

Наталія КРАВЧУК, м. Луцьк

Схожі новини