Передплата 2024 ВЗ

Українців у Польщі попередили про можливі провокації 11 листопада

  • 10.11.2018, 13:13
  • 579

Українців попередили про можливі провокації, які плануються під час святкування 100-річчя відновлення незалежності Польщі.

Про це повідомило посольство України в Польщі на своїй сторінці у Facebook.

«За наявною оперативною інформацією, 11 листопада у Варшаві деякі радикальні польські спільноти мають намір здійснити провокації, в тому числі під виглядом так званих українських націоналістів. Посольство просить громадян України — жителів і гостей столиці Польщі — цього дня проявляти особливу пильність та обережність. Насамперед під час перебування у центрі міста та поблизу Національного стадіону», — йдеться в повідомленні.

У посольстві також закликали поляків не піддаватися на різні провокації, які можуть переслідувати мету «свідомого розпалювання ненависті до українців».

Як писав «ВЗ», влада Варшави заборонила проведення маршу націоналістів і правих радикалів у день 100-річчя незалежності Польщі.

Минулого року на марш зібрались 60 тис. учасників, багато з яких носили прапори з расистськими та ксенофобськими гаслами («чиста кров», «ясний розум» і «Європа буде білою або безлюдною»).

Схожі новини