Передплата 2024 «Добра кухня»

Вбиту активістку Гандзюк поховали

  • 07.11.2018, 18:14
  • 666

У Херсонській області поховали керуючу справами Херсонської міської ради, активістку Катерину Гандзюк, яка померла в результаті нападу, вчиненого 31 липня.

Про це повідомляє УНІАН.

Гандзюк поховали на цвинтарі у селищі Геологів поблизу Херсона, на центральній алеї.

Сьогодні у Херсоні у Палаці молоді та студентів пройшла церемонія прощання з Гандзюк, на яку прийшли, за різними оцінками, від 500 до 1 тис. осіб. Віддати останню шану Гандзюк прийшли представили міської й обласної влади, депутати різних рівнів, громадські активісти.

На церемонію прощання прибув і голова Харківької ОДА, але активісти його не пустили.

Нагадаємо, 31 липня в Херсоні невідомий вилив сірчану кислоту в обличчя керуючої справами Херсонської міськради Гандзюк. Жінку з хімічним опіком більш ніж 30% тіла госпіталізували до місцевої лікарні. Пізніше її перевели на лікування до Київського міського опікового центру.

Поліція кваліфікувала напад на чиновницю як замах на вбивство, вчинене з особливою жорстокістю. Правоохоронці встановили п'ятьох осіб, які об'єктивно підозрюються в організації та скоєнні злочину, і всім їм судом було обрано запобіжний захід.

На сьогодні під вартою перебувають Сергій Торбін і Микита Грабчук, решті — В'ячеславу Вишневському, Володимиру Васяновичу і Віктору Горбунову — суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

4 листопада Гандзюк померла. Того ж дня слідчі змінили кваліфікацію нападу на активістку, яка кваліфікувала його як закінчений злочин.

5 листопада в МВС заявили про виконання поліцією всіх необхідних слідчих дій у справі Гандзюк і передачу кримінального провадження в СБУ, яка займається розслідуванням щодо встановлення замовників злочину.

За інформацією генпрокурора Юрія Луценка, правоохоронці перевіряють 12 осіб на причетність до замовлення вбивства Гандзюк.

Схожі новини